Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα
Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ…
Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα
Τι τρώμε; Κατσαρίδες, πριονίδι ξύλου, υγρό από πρωκτικό αδένα
Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.
Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες… κατσαρίδες και όχι μόνο… Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα… Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου… Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών…
Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!
Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα;
Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…
– πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα Πατατάκια: Νομίζετε πως είναι από πατάτα;
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.
Ας μιλήσουμε για κρέας
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π.
Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε».
Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο
Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο
Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει:
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε ν ατα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ
Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε ν ατα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ
Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ σε ΌΛΑ όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΊΑ ΜΑΣ πρόκειται: Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά
Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί…
«Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;
Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;
Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα-Κι εδώ είναι το πιο… “ωραίο”…
«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;
Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;
“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”:ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ “ΦΥΣΙΚΟΥΣ” (Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΥΒΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ), ΧΥΜΟΥΣ “ΦΡΟΥΤΩΝ”: ΧΥΜΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ… ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ
Τι είναι όμως η κοχενίλη;
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.
Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει.
Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»…
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει:
«Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις».
Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι
«προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».
Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχα: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής
Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχα: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής
Αλλά έχουμε και συνέχεια…
«Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου».
Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσιν: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσιν: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία
Αλλά ακόμα και στο ψωμί…
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»…
Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΎΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;
Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΎΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;
“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”: ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΣΑΣ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ; ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ… ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ: Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ: «Είναι διαχρονικό το έγκλημα»
Τα στοιχεία αυτά σχολιάζει από την πλευρά του ο παιδοχειρουργός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε θέματα περιβάλλοντος Δημήτρης Πετράκης.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 2,7 εκατομμύρια ζωές ετησίως», τονίζει ο κ. Πετράκης.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετράκη, ο FAO το 2012 αναλύει ότι οι κίνδυνοι υγείας των ανθρώπων από τη διατροφή των ζώων προέρχεται από:
Χημικές ουσίες:
διοξίνες, διβεζοφουράνια, αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs).
Τι Είναι, Που Βρίσκονται και Πόσο Επικίνδυνες είναι οι Διοξίνες
Τι Είναι, Που Βρίσκονται και Πόσο Επικίνδυνες είναι οι Διοξίνες
Μυκοτοξίνες:
Aflatoxin B1, ochratoxin A, zearalenone, fumonisin B1, eoxinivalenol, T-2 και HT-2.
Καρκινογόνες Αφλατοξίνες, Μύκητες, Μούχλα και τρόφιμα: Συμβουλές προστασίας
Καρκινογόνες Αφλατοξίνες, Μύκητες, Μούχλα και τρόφιμα: Συμβουλές προστασίας
Μέταλλα:
Αρσενικό (ψάρια και θαλασσινά), κάδμιο (όστρακα, φρούτα, αυγά, κρέας), μόλυβδος (κόκκαλα, εγκέφαλος, νεφρά), υδράργυρος (θαλασσινά).
Οδηγός αδρανοποίησης και εξάλειψης βαρέων μετάλλων
Οδηγός αδρανοποίησης και εξάλειψης βαρέων μετάλλων
Κτηνιατρικά φάρμακα:
χλωραμφενικόλη/νιτροφουράνια σε γαρίδες, σκόνη γάλακτος, αντιβιοτικά στη διαδικασία ζύμωσης σπόρων για παραγωγή οινοπνεύματος, φαινυλβουταζόνη ως αντιφλεγμονώδες. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία, σε σύνολο 25 χωρών της Ε.Ε.
Αναλυτικά η αισχρή κατάσταση που επικρατεί στις ιχθυοκαλλιέργειες: 9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων
η οποία επικρατεί σε ΌΛΑ τα είδη καλλιέργειας: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά
Αναλυτικά η αισχρή κατάσταση που επικρατεί στις ιχθυοκαλλιέργειες: 9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων
η οποία επικρατεί σε ΌΛΑ τα είδη καλλιέργειας: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά
Οργανοχλωρίνες, φυτοφάρμακα:
Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων (Greenpeace).
Ενώ υπάρχουν άριστες λύσεις, έχουμε κολλήσει στην σόγια η οποία πλέον είναι ακατάλληλη για οτιδήποτε: Κουκιά-Ρεβίθια-Μπιζέλια-Λούπινα, ταπεινά τρόφιμα της Ελληνικής Γης, προστατεύουν την υγεία μας
Ενώ υπάρχουν άριστες λύσεις, έχουμε κολλήσει στην σόγια η οποία πλέον είναι ακατάλληλη για οτιδήποτε: Κουκιά-Ρεβίθια-Μπιζέλια-Λούπινα, ταπεινά τρόφιμα της Ελληνικής Γης, προστατεύουν την υγεία μας
Μόλυνση χορτονομών, ζωοτροφών και βοσκοτόπων, ζωικά και φυτικά πρωτεϊνικά γεύματα που δίνονται απευθείας σε ζώα
Μικρόβια:
Βρουκέλλα, σαλμονέλα, ενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, τοξόπλασμα, κυστίκερκος, τριχινέλλα) και τοξικά φυτά»…
Πηγή: www.neakriti.gr
Το είδα στο www.ftiaxno.gr
Το είδα στο www.ftiaxno.gr
«ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ»: ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΣ: ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΟΥΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ 100% ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ
- τα Φύκια A.F.A σε καθημερινή βάση,
- αρκετές φορές μες τον χρόνο γαϊδουράγκαθο και
- σπανιότερα ίσως χρησιμοποιήσω και τον ζεόλιθο.
Όλα βέβαια, ως συμπληρώματα διατροφής για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Σας διαθέτω, λοιπόν και τα τρία παραπάνω συμπληρώματα πιστοποιημένα και βιολογικά για αποτοξίνωση του πεπτικού σας (με, πολύ σημαντικό, ταυτόχρονη ανανέωση της εντερικής χλωρίδας), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού!
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Διατροφικές απειλές για την υγεία εγκεφάλου και τις διανοητικές λειτουργίες
Comments
Post a Comment