ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού
Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα εντοπίστηκε σε κρατούμενο της Β' πτέρυγας και πρόκειται για 33χρονο Ελληνοαρμένιο, ο οποίος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου μετά από τεστ διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον Covid-19.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση, καθώς πιθανολογείται ότι ο εν λόγω κρατούμενος δεν είναι ο «ασθενής μηδέν».

Αυτήν τη στιγμή διενεργείται και δεύτερο τεστ ώστε να επιβεβαιωθεί εκ νέου ότι ο κρατούμενος είναι θετικός στον ιό.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το κρούσμα και έχει ξεκινήσει η απαραίτητη ιχνηλάτηση ώστε να προχωρήσει στους αναγκαίους ελέγχους στους χώρους των φυλακών.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος βρισκόταν στο ίδιο κελί με άλλους τρεις και από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός στον ιό, μεταφέρθηκε σε απομονωμένο κελί. Αύριο θα γίνει δειγματοληψία και ιχνηλάτηση των επαφών του.

Οι αρμόδιες αρχές θα ελέγξουν πού προαυλιζόταν ο κρατούμενος και εφόσον διαπιστωθούν κι άλλοι συγκρατούμενοί του θετικοί στον κορωνοϊό, τότε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις αρχές του Κορυδαλλού θα εξετάσουν το ενδεχόμενο απομόνωσης ολόκληρης πτέρυγας.

Παράλληλα, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, είναι 16, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.302.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος εξαιτίας του Covid-19 κι έτσι το σύνολο των νεκρών παραμένει στους 190.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα σημερινά ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 8 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το 1 στη Ροδόπη, 1 καταγράφηκε στην Έδεσσα, τα 2 βρέθηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ακόμα 2 στην Αθήνα και ένα είναι εισαγόμενο από Προμαχώνα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 22:49 

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι για το κρούσμα στον Κορυδαλλό: «Είχαμε προειδοποιήσει από τις 4 Μαΐου»

Από τις 4 Μαΐου τα υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και ο ΕΟΔΥ, είχαν λάβει την προειδοποιητική επιστολή των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.


Ο πρόεδρος των Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος κάνει λόγο για ενδεχόμενη ορμητική διασπορά της νόσου, αφού όπως είπε σε συνέντευξή του στο Open, ο ο 33χρονος Λίβυος κρατούμενος στον Κορυδαλλό που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό δεν ήταν νεοεισερχόμενους και κυκλοφορούσε εντός της φυλακής κάτι που κάνουν καθημερινά όλοι οι κρατούμενοι.


«Ένα κρούσμα κορονοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από κρατούμενο που βρισκόταν ήδη και κινούταν μέσα σε μία πτέρυγα έχει δημιουργήσει αναστάτωση αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δημιούργησε διασπορά του ιού», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.


Σε ερώτηση για το αν θα βρεθεί στις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, απάντησε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση εγώ προσωπικά. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως είχμε στείλει σχετικό έγγραφο από τις 4 Μαΐου και στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασία και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ και στην υπηρεσιακή μας ηγεσία ότι η σταδιακή άρση των μέτρων στις φυλακές πρέπει να συνοδευτεί με μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα όπως την υποχρεωτική κίνηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα καταστήματα κράτησης που θα λαμβάνουν τακτικά δείγματα από κρατούμενους. Αυτό το αίτημά μας δεν εισακούστηκε και να που βρισκόμαστε σήμερα, τέλη Ιουνίου σε μία τέτοια περίπτωση».


Εντός της ημέρας αναμένεται και δεύτερο τεστ στον Λίβυο κρατούμενο.



ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΨΙΝ:

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΎΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ COVID 19  ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΕΓΙΝΕ  ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ,

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΆΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΆΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ...............

ΟΙ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ?
ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΟΦΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΊΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ 1-2 ΕΤΩΝ Ή ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΤΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ?
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ?
ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΟΦΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ???? 
ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ? ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ?

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΊΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΉΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΆΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ 24ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ.

ΕΝΩ ΜΙΑ ΑΝΈΞΟΔΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ. ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΟΡΘΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΜΩΣ ΔΩΣΑΤΕ - ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ, ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ(ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘ), ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ... 

ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΑΙΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Comments

Popular posts from this blog

ΑΦΙΞΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ "ΧΩΡΙΟΥ" ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΙΛΙΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΧΑΓΗ – ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ηράκλειο: Σε δεινή θέση το σταφύλι - Μηδενίστηκε η αμπελοκαλλιέργεια σε πολλές περιοχές - Σταφυλοθεραπεία

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΙ 300 ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ